Gabi/ iunie 15, 2018/ Comunicate de presă, Erasmus+, Internațional, Proiecte, Schimburi de tineri, Swim to Live 2/ 0 comments

   

                   

Cluj-Napoca, 15.06.2018

Asociația Babilon Travel începe a 3-a activități din cadrul proiectului

SWIM TO LIVE 2

Proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Sport

16 – 19 iunie 2018
Cluj-Napoca

Asociația Babilon Travel în parteneriat cu Riba Sport Club Slovenia, Sfera Italia și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, demarează a 3-a activitate, un schimb de tineri, din cadrul proiectului internațional Swim to Live 2.

Proiectul își propune să capaciteze cât mai mulți tineri, cu și fără dizabilități, să participe în mod regulat la cursuri/antrenamente de înot și să deprindă un stil de viață sănătos.

Primele două activități ale proiectului au avut loc în Slovenia, în ianuarie și mai, 2018 și au reunit un număr de 23 de participanți, din cele trei țări partenere. Dintre aceștia, 5 sunt instructori de înot, 3 sunt lucrători de tineret iar restul de 15 sunt adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, cu și fără dizabilități. Aceștia din urmă, în cadrul proiectului beneficiază de cursuri gratuite de înot, timp de 6 luni, de două ori pe săptămână.

Un aspect interesant și inovator este faptul că pe lângă cursul de înot, tinerii beneficiază și de ședințe săptămânale de mindfulness, menite să dezvolte nu doar corpul ci și mintea și să creeze o legătură cât mai armonioasă între acestea. Există studii în acest sens, care evidențiază legătura directă între exercițiile fizice și efectele benefice ale acestora asupra intelectului.

Schimbul de tineri ce va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 16-19 iunie 2018, va reuni același grup de 23 de participanți, având aceeași structură și componență, ca și în activitățile anterioare.

Pe lângă orele de înot, ce se vor desfășura la complexul din parcul Iuliu Hațieganu, tinerii vor descoperii Grădina Botanică, centrul istoric al orașului comoară (Cluj-Napoca) și priveliștile minunate oferite de cărările ascunse ale Munților Apuseni. Drumețiile vor fi condimentate cu ședințe de mindfulness, pe diverse teme legate de natură și mediul înconjurător.

Proiectul se va finaliza cu un alt schimb de tineri ce se va desfășura la Neapole, Italia, în luna octombrie.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0722634027 sau e-mail office@babilontravel.net.

Articole pe aceiași temă:

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.