Asociația Babilon TravelPercepția fiecăruia asupra lumii în  care trăiește diferă de la persoană la persoană. Universul, văzut ca locul și timpul unde  lumile noastre ale tuturor coexistă și interacționează, poate deveni mai bun, mai plăcut si mai fericit dacă, toate aceste diferențe vor constitui elementele unor punți ce ne unesc și nu cărămizile unor ziduri ce ne despart.

MisiuneAsociația Babilon Travel își propune realizarea de programe și proiecte menite să promoveze incluziunea socială și economică a tinerilor cu dizabilități și a celor cu oportunități reduse, atât pe plan local cât și internațional. Aceste proiecte și programe se bazează în principal pe elementele educației non-formale, pe învățarea interculturală, cetățenia activă și europeană, și voluntariat. Ele pornesc de la nevoia de a îndemna tinerii cu dizabilități să părăsească zona lor de confort (în care interacționează doar cu familia, educatorii și prietenii – dintre care marea majoritate sunt la rândul lor cu dizabilități), astfel încât să devină mult mai activi, să se implice în comunitatea locală, iar prin creșterea mobilității să devină cetățeni europeni, cu șanse crescute pe piața forței de muncă. Pe de altă parte, programele și proiectele Asociației Babilon Travel țin cont și de nevoia de a implica, alături de tineri cu dizabilități, tineri fără asemenea deficiențe. Astfel, tinerii fără dizabilități au ocazia să se familiarizeze cu lumea celor cu dizabilități, să interacționeze cu aceștia și, cunoscându-le nevoile, așteptările și speranțele, realizând că în definitiv, acestea nu sunt diferite de ale lor, să devină ambasadorii incluziunii tinerilor cu dizabilități în comunitatea locală și europeană.

Programele și proiectele desfășurate de Asociația Babilon Travel presupun participarea grupurilor mixte de tineri, cu și fără dizabilități, la diverse activități adaptate nevoilor tinerilor cu dizabilități, atât în țară cât și în străinătate. Pe lângă activități sportive și de exterior, cu caracter incluziv, implicăm aceste grupuri mixte de tineri în proiecte de mobilitate (schimburi de tineri, cursuri de învățare, stagii de pregătire) în diverse țări europene. De asemenea, prin parteneriatele cu diverse instituții administrative, culturale și de învățământ și educație, organizația noastră trimite la cursuri internaționale, bazate pe educația non-formală, lucrători de tineret, educatori/profesori care sunt implicați direct în activități cu tinerii cu dizabilități.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.