Vizită de Studiu: Proiectul Volunteering as a Tool for Inclusion (Album Foto)

Gabi/ martie 12, 2015/ Evenimente, Proiecte, Volunteering as a Tool for Inclusion/ 0 comments

2015-03-12-000 16-03-00Proiectul „Volunteering as a Tool for Inclusion” a debutat in toamna anului 2013. Partenerii din 8 țări din Uniunea Europeană, România, Letonia, Ungaria, Italia, Danemarca, Slovacia, Croația și Irlanda., reprezentând centre de voluntariat și organizații care implică voluntari și care dezvoltă resurse pentru eficientizarea implicării prin voluntariat. Obiectivul general este de a crește în țările partenere nivelul de incluziune socială a grupurilor dezavantajate sau marginalizate, prin implicarea acestora în voluntariat, și de a impărtăși experiențele și bunele practici din domeniu.

Partenerii la proiect se întalnesc în fiecare țară parteneră pentru a cunoaște cazuri de organizații care implică persoane dezavantajate în calitate de voluntari, îi transformă din persoane asistate în persoane care produc schimbare și pe baza acestor întâlniri se analizează situațiile din fiecare țară și se scriu vor redacta două materiale: o broșură cu cazuri individuale și proiecte și un ghid de implicare a voluntarilor provenind din categorii dezavantajate. Până în prezent au fost astfel de întâlniri în 5 țări.

Având în vedere preocupările și experiența Asociației Babilon Travel în domeniul incluziunii și al muncii cu voluntari nevăzători sau cu deficiențe de vedere, coordonatorii, organizația a fost solicitată de coordonatorii proiectului „Volunteering as a Tool for Inclusion” să găzduiască o vizită de studiu pentru participanții la proiect. Vizita a avut loc în data de 12 martie 2015 și a dat prilejul membrilor Asociației Babilon Travel și a voluntarilor cu și fără deficiențe de vedere să împărtășească din experiența acumulată în proiectele locale, Terra Mirabilis și Terra Cognita și cele internaționale, proiecte axate în special pe incluziune, la care au luat parte.

Vizita de studiu, desfășurată într-un cadru non-formal, s-a încheiat cu un joc în care o parte din participanți, legați la ochi, au trebuit să alcătuiască un puzzle într-un timp cât mai scurt.

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.