Gabi/ ianuarie 4, 2015/ Empowering Young Disabled People to Take Action in Europe, Erasmus+, Internațional, Proiecte/ 0 comments

Gabi Nagy - Asociatia Babilon TravelProiectul Erasmus+, “Empowering Young Disabled People to Take Action in Europe”, a fost organizat de Act Global CIC Marea Britanie în parteneriat cu Asociația Babilon Travel România.

Proiectul a reprezentat un curs de formare a lucrătorilor de tineret ce s-a desfășurat  la Urdd Glan Llyn Center Bala, Țara Galilor, Marea Britanie, între 15-22 decembrie 2014 și și-a propus să evidențieze modul în care tinerii cu dizabilități de vedere / nevăzători pot fi implicați în diverse activități, în comunitate și în proiecte internaționale de tineret. Participanții, cu vârsta de peste 18 ani, au fost din România, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia și Marea Britanie.

Evenimentul a avut loc în Urdd Glan Llyn, Țara Galilor, Marea Britanie, într-un centru rezidențial foarte frumos, oferind numeroase activități de interior și în aer liber.

Pe parcursul acestui training participanții au deprins tehnici de însoțire / ghidare a tinerilor nevăzători și cu deficiențe de vedere, au învățat cum să adapteze diverse activități la nevoile acestor tineri (incluziune), au fost informați în legăturtă cu categoriile de deficiențe de vedere și modul în care acestea afectează vederea.

Deasemenea participanții au dezvoltat idei noi pentru activitățile cu tinerii nevăzători și cu deficiențe de vedere și au pus bazele unei rețele de parteneri naționali și internaționali cu care să desfășoare viitoare proiecte și activități cu tinerii nevăzători și cu deficiențe de vedere.

Pentru a consolidarea competențelor și abilităților deprinse în primele zile de curs, în a doua parte a acestuia au fost invitați tineri nevăzători și cu deficiențe de vedere din Marea Britanie, membrii ai asociației Victa Children UK, împreună cu care vor fi realizate activități practice.

În continuare sunt prezentate fotografii, videoclipuri și alte materiale realizate sau folosite în timpul cursului.

Album Foto cu instantanee din timpul training-ului

Asociatia Babilon Travel Romania

Slideshow realizat de Alina B[lan, participant la curs:

Videoclip realizat de Act Global CIC UK

Videoclip utilizat la prezentarea României în seara interculturală

Articole pe aceiași temă:

Empowering Young Disabled People to Take Action in Europe (Training Course UK)

 

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.