Gabi/ aprilie 20, 2015/ Comunicate de presă, Evenimente, Local, Primăria Cluj, Proiecte, Terra Mirabilis/ 2 comments

COMUNICAT DE PRESĂ
Cluj-Napoca, 20 aprilie 2015

Asociația Babilon Travel continuă proiectul Terra Mirabilis Traseu Turistic Clujean pentru Nevăzători cu o acțiune de amploare

55 de tineri nevăzători din toată țara vizitează centrul istoric al Clujului

Deși finalizat, proiectul “Terra Mirabilis” continuă să rămână în actualitate. Un număr de 55 de tineri nevăzători sau cu deficiențe de vedere, din toate colțurile țării, vor vizita miercuri 22 aprilie 2015, între orele 15:30 și 18:00 centrul istoric al Clujului, folosind materialele documentare realizate în cadrul proiectului. Tinerii vor fi însoțiți pe traseu de voluntarii antrenați și formați în proiect.

“Terra Mirabilis”, proiect local realizat de Asociația Babilon Travel și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, și-a propus crearea unui traseu turistic pentru persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, în centrul istoric al Clujului. A fost finalizat la 30 noiembrie 2014, dar este în continuare în actualitate prin efectele pe care le produce.

Beneficiarii proiectului sunt tineri (sau mai puțin tineri) nevăzători sau cu dizabilități de vedere, din țară și străinătate, care doresc să viziteze municipiul Cluj-Napoca și să cunoască aspectele istorice, multiculturale și multietnice ale acestuia.

În vederea realizării traseului turistic, adaptat nevoilor nevăzătorilor, proiectul Terra Mirabilis a realizat suportul material menit să documenteze acest traseu și a calificat voluntari, în număr de opt, capabili să însoțească în siguranță persoanele sau grupurile de nevăzători.

Suportul material este format din ghiduri turistice, hărți și materiale informative și promoționale, care permit unei persoane sau unui grup de persoane cu dizabilități de vedere, din țară sau străinătate, să parcurgă în siguranță un traseu de vizitare al Clujului, traseu care cuprinde cele mai reprezentative obiective turistice, monumente și lăcașuri de cult și care scoate în evidentă dimensiunea multiculturală și multietnică a orașului. Suportul material, în limbile română și engleză, este creat în formate potrivite persoanelor cu dizabilități de vedere, adică ghiduri audio și materiale tipărite cu caractere mari. De asemenea aceste materiale sunt disponibile și în format digital (MP3 și PDF).

            Proiectul „Terra Mirabilis”, prin obiectivele stabilite, și-a propus să pună bazele unor viitoare schimburi naționale și internaționale de tineri nevăzători sau cu dizabilități de vedere și să sprijine acțiunile programului „Cluj-Napoca: Capitala Europeană a Tineretului 2015” și de asemenea proiectul „Cluj-Napoca: Capitala Culturală Europeană 2021”.

Proiectul se continuă anul acesta cu „Terra Cognita: Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor”, proiect finanțat de asemenea de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, care și-a propus să realizeze ghidurile turistice pentru nevăzători, în română și engleză, folosind alfabetul Braille.

            Tinerii vor porni să descopere centrul istoric al Clujului, miercuri 22 aprilie la ora 15:30, de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, situat pe Calea Dorobanților nr. 31. Se vor vizita piețele Avram Iancu și Unirii și muzeele Farmaciei, Etnografic al Transilvaniei și cel al Patriarhiei.

Vă așteptăm cu mare drag, să ne însoțiți pe traseu, având posibilitatea să discutați cu voluntarii, cu participanții și să experimentați pe viu rezultatele practice ale proiectului.

Parteneri: Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociatia Nevăzătorilor din România Filiala Cluj.

Informații suplimentare găsiți pe site-ul nostru babilontravel.ro sau ne puteți contacta la tel. 0722634027, e-mail office@babilontravel.net. Persoană de contact: Gabi Nagy.

Logo BabilonTravelLogo Primaria ClujLogo Visit Cluj verticalyac-logo-vertical-orange-ENG

 

 

 

Articole pe aceiași temă:

Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Tineri cu Deficiențe de Vedere

Comunicat de Presă (21.07.2014)

Comunicat de Presă (24.11.2014)

Proiectul Terra Mirabilis în Imagini

Proiectul Terra Mirabilis în Presa Scrisă și Audio-Vizuală

Proiectul Terra Mirabilis: Exploatarea Rezultatelor

Evenimentul Terra Mirabilis la Cluj, reflectat în audio-vizual

 

 Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Persoane cu Dizabilități de Vedere

Share this Post

2 Comments

  1. Pingback: Proiect Terra Mirabilis - Comunicat De Presă La Finalul Primei Etape | Asociația Babilon Travel

  2. Pingback: Proiectul Terra Mirabilis: Exploatarea Rezultatelor | Asociația Babilon Travel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.