Proiectele Asociației Babilon Travel:

Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători își propune să realizeze un studiu cu privire la variantele practice, fiabile și eficiente de accesibilizare a mijloacelor locale de transport în comun pentru nevăzători în municipiul Cluj-Napoca, ceea ce va avea ca rezultat direct creșterea mobilității nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, ca o premisă importantă a incluziunii sociale, a inserției pe piața forței de muncă și a creșterii inițiativelor antreprenoriale ale acestora.

employABLE – un proiect Erasmus+ de tineret ce își propune organizarea unui festival de arte marțiale la Dublin, Irlanda, în luna octombrie, 2019, la care să participe tineri cu și fără dizabilități.

Swim to Live 2 își propune să capaciteze cât mai mulți tineri, cu și fără dizabilități, să participe în mod regulat la cursuri/antrenamente de înot și să deprindă un stil de viață sănătos.

Logo-08Empowering young visually impaired to stand up for inclusive policy reforms (EMVISION) este un proiect Erasmus+ KA-3 dezvoltat de Asociația Babilon Travel (ABT).

 

r960-59746a45d4af6fe7f075fdcbd8db70dfÎnotăm Împreună” este realizat de Asociația Babilon Travel în parteneriat cu Asociația Coralia. Scopul acestui proiect este acela de a folosi sportul (înotul) ca mijloc de integrare a persoanelor cu dizabilități, mai precis cele nevăzătoare/cu deficiențe de vedere, în comunitate, pe de o parte, iar pe de alta familiarizarea persoanelor fără dizabilități cu universul în care trăiesc persoanele cu dizabilități.

Logo“DEI Budapesta” este al doilea proiect din cadrul programului “Descoperim Europa Împreună” (DEI), un program internațional, lansat de Asociația Babilon Travel. Proiectul își propune formarea unui grup mixt de 18 tineri cu și fără deficiențe de vedere/nevăzători, din clasele 9-12 ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca (LSDV) și ale Liceul Onisifor Ghibu (LOG), care să desfășoare împreună mai multe activități.

Logo“DEI București” este primul proiect din cadrul programului “Descoperim Europa Împreună” (DEI), un program internațional, lansat de Asociația Babilon Travel.

Scopul acestui program este să creeze punțile necesare între tinerii cu și fără deficiențe de vedere, din țară și străinătate, astfel încât aceștia să se cunoască mai bine, să exploreze împreună lumile în care trăiește fiecare, să învețe să desfășoare activități împreună și să desființeze barierele dintre ei, bariere ridicate de multe ori de ignoranță, necunoaștere, teamă sau chiar de comunitatea în care conviețuiesc.

Beja„Close-Up 2 – Culture Since Rome” este unul din primele proiecte, ale Asociației Babilon Travel, aprobate în acest an. Este vorba de un schimb de tineri, care se va desfășura în Beja, Portugalia, în perioada 16-24 mai, 2016. Temele principale a proiectului sunt cetățenia europeană și diversitate culturală.

diversity-tree-2014_thumb.png

Proiectul „Schimb Intercultural de Tineri cu Deficien’e de Vedere” (SITiDeV) își propune, în luna mai 2016, realizarea unui schimb de 8 tineri, cu și fără deficiențe de vedere și de 4 lucrători de tineret / educatori / cadre didactice, între centrele de nevăzători din Tg. Frumos, jud. Iași și Cluj-Napoca.

Value the DifferenceLogo 3 este un proiect multi-activitate Erasmus + KA-1, primul nostru proiect internațional finanțat de Uniunea Europeană, în care Asociația Babilon Travel este coordonatorul principal, nu doar partener.

ChisinauEurope of Culture vizită de documentare ce se va desfășura în Republica Moldova, în Chișinău și alte localități cu o bogată încărcătură culturală și istorică, în perioada 19-27 mai 2015.

Blind young manTerra Cognita: Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor este un proiect local creat și coordonat de Asociația Babilon Travel și finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, desfășurându-se în perioada 30 martie – 30 noiembrie 2015. Terra Cognita este o continuare firească a proiectului “Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Tineri cu Dizabilități de Vedere” realizat în anul 2014.

UriGet Connected 2.0 proiect de mobilitate ce va dezvolta participanților abilități, cunoștințe și atitudini legate de utilizarea platformelor de socializare ca instrumente de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor în politicile pentru tineret.

Youth Social Entrepreneurship – Take the Lead! are ca activitate principală un curs pentru leaderii și lucrătorii de tineret, ce va avea loc în Nicosia, Cipru, în perioada 21-25 martie 2015.

Social Entrepreneurship Now! este un curs de formare (TC), care își propune să adune în Uri, Sardinia, din 9 până în 16 februarie, 25 de participanți (lucrători de tineret, asistenți sociali, lideri de tineret) din 11 țări (Italia, Spania, Bulgaria, Austria, Polonia, Malta, Marea Britanie , România, Croația, Portugalia și Olanda). Vor fi șapte zile lucrătoare pline.

Social Entrepreneurship Now! LogoEmpowering Young Disabled People to Take Action in Europe are loc în Urdd Glan Llyn, Țara Galilor, Marea Britanie, între 15-22 decembrie 2014 și își propune să evidențieze modul în care tinerii cu dizabilități de vedere / nevăzători pot fi implicați în diverse activități, în comunitate și în proiecte internaționale de tineret. Sunt așteptați participanți cu vârsta de peste 18 ani, din România, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia și Marea Britanie.

MeToVIm are ca scop testarea și înbunătățirea a două metode ale educației nonformaleș adaptate lumii tinerilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, în contextul evenimentului internațional CONNCTOR Cluj-Napoca, septembrie 2014.

Asociația Babilon TravelTerra Mirabilis are ca scop să realizeze suportul material și calificarea de personal voluntar, necesare unor viitoare schimburi naționale și internaționale de tineri cu dizabilități de vedere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.