Gabi/ octombrie 6, 2015/ Cursuri, Internațional, Proiecte, Value the Difference/ 0 comments

Project Logo

Value the DifferenceMisiunea Asociatiei Babilon Travel este de a promova dialogul intercultural, incluziunea, sportul adaptiv ca instrument de incluziune, cetățenia europeană activă în rândul tinerilor, a tinerilor cu oportunități reduse sau cu dizabilități. Promovăm de asemenea turismul durabil și turismul rural, ecoturismul, tradițiile și meșteșugurile din România, cu accent pe Transilvania și orașul Cluj-Napoca, creând trasee turistice accesibile tinerilor cu dizabilități.

În activitatea noastră suntem puternic susținuți de către partenerii noștri strategici locali: Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, Centrul de informare turistică al Primăriei (Cluj-Napoca), Asociația  Nevăzătorilor din România și Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Pentru a transpune în realitate cele de mai sus creăm și implementăm diverse proiecte și activități, la nivel local și internațional. Unul dintre aceste proiecte este ”Value the Difference”, un proiect multi-activitate Erasmus + KA-1, primul nostru proiect internațional finanțat de Uniunea Europeană, în care Asociația Babilon Travel este coordonatorul principal, nu doar partener.

”Value the Difference” este un proiect menit să promoveze integrarea tinerilor cu deficiențe de vedere în comunitate, prin sport și activități în aer liber. Pentru a-și atinge obiectivele, proiectul și-a propus două activități separate care au loc în România și Polonia.

Prima activitate este un curs de formare de 8 zile, care reunește 24 de lucrători de tineret din 5 țări (România, Polonia, Italia, Grecia și Belgia) și are loc în Cluj-Napoca, între 3 și 11 noiembrie 2015.

Evenimentul vizează lucrători de tineret, educatori, voluntari, lideri care doresc să exploreze și să înțeleagă toate aspectele pozitive de lucrul cu tinerii cu deficiențe de vedere, folosind metode de educație non-formală, pentru a obține o mai bună integrare a acestor tineri în comunitate și societate.

A doua activitate este un schimb de tineri timp de 8 zile cu 40 de participanți (35 tineri cu vârste de 18-30 și 10 lideri, care acționează și ca persoane însoțitoare pentru participanții nevăzători / cu deficiențe de vedere, care va avea loc la Poronin, Polonia. În timpul acestei activități lucrătorii de tineret care au luat parte la cursul de formare din România sunt invitați să pună în practică noile competențe și abilitățile deprinse și să evalueze metodele învățate.

Tematica proiectului include: d​ialogul intercultural, educația și lucrul de tineret prin activități sportive și în aer liber, vizând sănătatea fizică și mentală a tinerilor, anti-discriminarea, precum și includerea tinerilor marginalizați prin sport / activități în aer liber.

Proiectul se bazează pe abordarea și principiile educației non-formale. O combinație de metode diferite creative și interactive vor fi folosite și adaptate în funcție de profilul participanților, punându-se accent mai mult pe utilizarea metodelor sportive și activităților în aer liber. La toate activitățile participă un grup mixt de persoane , cu și fără deficiente de vedere.

Partenerii noștri:

  • Youth of Europe – Polonia
  • Mine Vaganti NGO – Italia
  • VIEWS International – Belgia
  • Social Care Network HELP – Grecia
  • Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca – România
  • Municipalitatea of Cluj-Napoca – România

În cazul în care sunteți interesat să aplicați pentru cursul de formare, puteți descărca de ma jos info pack-ul și formularul de aplicație. Acesta din urmă, completat, se trimite la  office@babilontravel.net, până pe 15 octombrie.

Info Pack-ul:

[sdm_download id=”2066″ fancy=”0″]

Formularul de aplicație:

[sdm_download id=”2070″ fancy=”0″]

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați pe adresa office@babilontravel.net.

Coordonator de proiect: Gabriel Nagy – gabi.nagy@babilontravel.net

Project Logo

Articole pr aceiași temă:

Comunicat de Presă (27.10.2015)

Comunicat de Presă (15.01.2016)

Value the Difference reflectat în media locală, națională și internațională

Terra Cognita: Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor

Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Persoane cu Dizabilități de Vedere

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.