Proiectul “DEI Budapesta” este al doilea proiect din cadrul programului DEI (Descoperim Europa Împreună). Proiectul își propune formarea unui grup mixt de 18 tineri cu și fără deficiențe de vedere/nevăzători, din clasele 9-12 ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca (LSDV) și ale Liceul Onisifor Ghibu (LOG), care să desfășoare împreună patru activități:

  • O întâlnire de cunoaștere și planificare a grupului complet la LSDV;
  • A doua activitate o va continua pe prima, dar se va desfășura la LOG;
  • Deplasare de trei zile, 28 aprilie – 1 mai 2017, la Budapesta, unde grupul va efectua diverse activități împreună cu tineri locuitori ai Budapestei;
  • Ultima activitate, a cărei loc de desfășurare se va stabili ulterior, va fi o evaluare finală a proiectului, făcută de toți participanții la proiect.

Profilul participanților, tineri din clasele 9-12 de la LSDV și LOG, dispuși să:

  • Participe la toate cele patru activități;
  • Respecte programul activităților;
  • Se ajute reciproc pe tot parcursul proiectului;
  • Poată conversa în limba engleză la nivel incepător/mediu;
  • Fie de acord cu precizările legale ce se găsesc aici;
  • Participe cu voie bună, energie pozitivă și multă deschidere la activități.

Pentru diminuarea costurilor implicate de proiect, participanții cu deficiențe de vedere sunt rugați să folosească biletele CFR gratuite, cu însoțitor și de asemenea, pe timpul deplasării la Budapesta să aibă asupra lor carnetul de nevăzător. Pentru a treia activitate, deplasarea la Budapesta, toți participantii sunt rugati sa foloseasca rucsacuri și nu genți de mână sau trolere.

Pentru orice eventualitate, toți participanții trebuie să posede o asigurare medicală internațională valabilă pe perioada deplasării în Ungaria. În acest sens se recomandă “Cardul European de Asigurări de Sănătate”, ce se poate obține gratuit de la oricare din Casele Județene de Asigurări de Sănătate. Acest card este valabil în toate țările Uniunii Europene, pe o perioadă de 1 an.

Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați le office@babilontravel.net.

Termenul limită de înscriere pentru selecția participanților este 20.02.2017. Înscrierea se poate face completând formularul de înscriere de mai jos:

[contact-form to=’office@babilontravel.net’ subject=’DEI-Budapesta: Formular de înscriere’][contact-field label=’Nume:’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Prenume:’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Gen:’ type=’radio’ required=’1′ options=’Feminin,Masculin’/][contact-field label=’Cu deficiențe de vedere:’ type=’radio’ required=’1′ options=’Da,Nu’/][contact-field label=’Data nașterii:’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Adresa:’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Localitate’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Județ:’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail:’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefon:’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Liceul:’ type=’radio’ required=’1′ options=’Liceul Special pentru Deficienți de Vedere,Liceul Teoretic Onisifor Ghibu,Altul’/][contact-field label=’În cazul în care sunteți o persoană fără deficiențe de vedere, sunteți de acord să donați suma de 300 Lei, astfel încât participanții nevăzători/cu deficiențe de vedere să poată participa gratuit la proiect? Menționăm că datorită participanților nevăzători, costul transportului s-a redus la jumătate și unele intrări vor fi gratuite. De asemenea datorită acestor participanți sperăm să obținem sponsorizări care să ne permită să desfășurăm cât mai multe activități.’ type=’radio’ options=’Da,Nu’/][contact-field label=’Sunt de acord cu precizările legale, menționate în profilul participantului:’ type=’radio’ required=’1′ options=’Nu,Da’/][contact-field label=’Sunt vegetarian(ă)’ type=’radio’ required=’1′ options=’Da,Nu’/][contact-field label=’Nevoi speciale, alergii, etc.:’ type=’text’/][contact-field label=’Observații:’ type=’textarea’/][/contact-form]