Gabi/ februarie 8, 2015/ Erasmus+, Internațional, Proiecte, Social Entrepreneurship Now!/ 0 comments

Uri - Landscape“Social Entrepreneurship Now!” este un curs de formare (TC), care își propune să adune în Uri, Sardinia, din 9 până în 16 februarie, 25 de participanți (lucrători de tineret, asistenți sociali, lideri de tineret) din 11 țări (Italia, Spania, Bulgaria, Austria, Polonia, Malta, Marea Britanie , România, Croația, Portugalia și Olanda). Vor fi șapte zile lucrătoare pline.

Cursul de formare vizează explorarea conceptul de antreprenoriat social ca modalitate inovatoare de a rezolva unele probleme ale comunității.

Este o încercare de a da un răspuns adecvat la problemele cu care tinerii din zonele defavorizate, din Balcani și țările mediteraneene, se confruntă în prezent, incluzând aici și procentul ridicat al șomajului.

Proiectul intenționează să se concentreze asupra conceptului de antreprenoriat social în general, cu o atenție deosebită acordată competențelor antreprenoriale, de leadership și de management, nevoilor de analiză a problemelor și de găsire a finanțărilor adecvate. Aceste subiecte vor fi explorate adaptându-le cadrului specific organizațiilor de tineret și de voluntariat. Ideile au fost elaborate cu convingerea fermă că în special sectorul european de tineret poate beneficia enorm de proiecte ca acesta, în următorii ani, astfel încât este util să se investească timp, și resurse în schimbul de bune practici și în crearea cadrului propice unei schimbări în ceea ce privește percepția comunităților dezavantajate.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=P3RTQtr0Vak&feature=youtu.be&w=500]

Scopul cursului este acela de a stimula tinerii să reflecteze asupra antreprenoriatului social și asupra rolului acestuia în comunitate, să analizeze schimbările care au loc în țările lor și să-i inspire să ia în considerare auto-ocuparea forței de muncă alternativă posibilă.

Activități și metode:
Activitățile vor folosi metode non-formale de educație (workshop-uri, producții video, jocuri, jocuri de rol, brainstorming, etc.) și vor include vizite la asociațiile culturale locale, participarea la evenimente sportive, întâlniri cu studenți ai cursului de sociologie, întâlniri cu reprezentanți ai administrației locali. Unele activități vor avea loc în aer liber.

În ultimele zile ale proiectului, participanții vor avea șansa de a crea grupuri de lucru care să prezinte idei pentru viitoarele proiecte pe probleme urbane, de dezvoltare durabilă și de promovare a participării active tinerilor la viața comunității locale.

Proiectul va găzdui 25 de participanți din următoarele organizații partnere:

 • Spania – Associacion Agora Cultural;
 • România – Asociația Babilon Travel;
 • Austria – Verein zur Forderung von Kulturaustausch und Nachhaltigkeit in Europa;
 • Polonia – Instytut Dzidzictwa Kruszwicy;
 • Malta – Training to Malta;
 • Marea Britanie – Come2England;
 • Croația – Association of the Deaf and Hard Hearing Nova Gradiska;
 • Bulgaria – Open Space Foundation;
 • Portugalia – Experimentaculo Asssociacao Cultural;
 • Olanda – Validee.com;
 • Italia – Mine Vaganti NGO.

UriUri - ChurchUri - Bridge

Locul de desfășurare al proiectului este orășelul Uri, situat în vestul Sardiniei. Uri se află în provincia Sassari și este situat la aproximativ 18 km nord-vest de Alghero (aeroport) și la aproximativ 12 km nord-vest de Sassari.

Update: Clipul de promovarea realizat la finalul evenimentului.

Mine Vaganti NGOAsociatia Babilon TravelSocial Entrepreneurship Now! Logo

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.