Gabi/ ianuarie 6, 2015/ Erasmus+, Internațional, Proiecte, Youth Social Entrepreneurship - Take the Lead/ 0 comments

Asociatia Babilon Travel in NicosiaAsociația Babilon Travel este partener al grupului informal E-Youth Cyprus în proiectul Erasmus+ “Youth Social Entrepreneurship – Take the Lead!”. Proiectul are ca activitate principală un curs pentru leaderii și lucrătorii de tineret, ce va avea loc în Nicosia, Cipru, în perioada 21-25 martie 2015.

Acest curs oferă o oportunitate unică pentru cei 26 de participanți din Cipru, România, Grecia, Croatia, Polonia, Cehia, Spania și Malta, de a lua parte la o serie de workshop-uri având ca temă principală antreprenoriatul social, oportunitățile oferite de piața muncii și incluziunea socială.

Activitățile desfășurate pe parcursul celor patru zile vor include seminarii ce vor analiza rolul tinerilor în promovarea incluziunii sociale, în crearea oportunităților pe piața muncii. Deasemenea se va dezbate modul în care antreprenoriatul social poate ajuta la incluziunea socială, modul în care tinerii pot dobândi și dezvolta competențe de antreprenori sociali, pot crea rețele sociale pot elabore planuri personale de antreprenoriat și pot identifica și atrage surse de finanțare și sponsori.

Abordarea metodologică a workshop-urilor și seminariilor se va baza pe învățarea non-formală, folosindu-se pe scară largă jocurile de rol, simulările, teatrul forum, prezentările în grup, activitățile în aer liber, energizantele și exercițiile de teambuilding.

Printre obiectivele propuse se află:

  •  Clarificarea situației actuale în ceea ce privește efectele sociale ale crizei economice și a șomajului în Europa;
  • Analizarea rolului tinerilor în promovarea incluziunii sociale și a creării de noi locuri de muncă;
  • Dezvoltarea de abilități necesare promovării antreprenoriatului social;
  • Crearea de către fiecare participant a unui plan personal de dezvoltare strategică.

Activitățile se vor desfășura în Nicosia la Youth Hostel – Zemenides Mansion.

Limba oficială, folosită pe parcursul activităților, este engleza.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, astfel încât cazarea și masa pe toată durata cursului sunt asigurate de organizatori. Deasemenea cheltuielile de  transport vor fi decontate de către organizatori (E-Youth Cyprus), după prezentarea tuturor documentelor de călătorie în original, până la un plafon maxim, plafon stabilit separat pentru fiecare țară participantă. Astfel pentru România, acest plafon este de 275 Euro.

ATENȚIE: Nu alegeți ca destinație aeroportul Ercan, situat în partea turcă a insulei, deoarece costurile călătoriei nu pot fi decontate! Participanții trebuie să aibe asigurare de sănătate valabilă în Uniunea Europeană.

Organizatorii percep de la fiecare participant o taxă de participare de 30 Euro, taxă ce va fi achitată la sosire.

Mai multe informații găsiți în Info Pack-ul oficial.

Pentru a aplica la acest curs vă rugăm să completați formularul, până miercuri, 7 ianuarie 2015.

Dacă doriți informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la office@babilontravel.net.

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.