Gabi/ septembrie 25, 2014/ Empowering Young Disabled People to Take Action in Europe, Erasmus+, Internațional, Proiecte/ 0 comments

blindfoldAcest curs de formare are loc în Urdd Glan Llyn, Țara Galilor, Marea Britanie, între 15-22 decembrie 2014 și își propune să evidențieze modul în care tinerii cu dizabilități de vedere / nevăzători pot fi implicați în diverse activități, în comunitate și în proiecte internaționale de tineret. Sunt așteptați participanți cu vârsta de peste 18 ani, din România, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia și Marea Britanie.

Participanții vor învăța:
– Cum să însoțească tineri nevăzători și cu deficiențe de vedere;
– Cum să adapteze diverse activități la nevoile acestor tineri (incluziune;
– Categoriile de deficiențe de vedere și modul în care acestea afectează vederea;
– Idei noi pentru activitățile cu tinerii nevăzători și cu deficiențe de vedere;
– Cum să dezvolte o rețea de parteneri naționali și internaționali cu care doresc să desfășoare proiecte și activități cu tinerii nevăzători și cu deficiențe de vedere.

Pentru consolidarea competențelor și abilităților deprinse în primele zile de curs, în a doua parte a acestuia vor fi invitați tineri nevăzători și cu deficiențe de vedere împreună cu care vor fi realizate activități practice.

PROFILUL CANDIDATULUI:
Candidații pentru acest curs sunt lucrători de tineret, educatori lucrători sociali implicați în proiecte de schimburi naționale și internaționale de tineri nevăzători și cu deficiențe de vedere sau de asemenea, persoane doritoare să învețe cum să lucreze cu acești tineri. Din fiecare țară vor participa 5 persoane cu vârsta de peste 18 de ani.

PARTENERI

Act Global CIC Marea Britanie
Asociația Babilon Travel România
HYP Learning Grecia
Associazione Studenti per la Citta
Italia
Autonomia e Descoberta, CRL Portugalia
The Exchangeables Olanda

FINANȚARE:
Cursul de formare este finanțat prin programul UE Erasmus +. Nu se percepe taxă de participare, costurile legate de cazare și masă vor fi complet acoperite de organizația gazdă. Biletele de călătorie sunt rambursabile, până la suma maximă prezentată în tabelul de mai jos, sub rezerva predării în original a tuturor documentelor de călătorie dus-întors.

România € 275
Marea Britanie € 180
Grecia € 360
Olanda € 180
Portugalia € 275
Italia € 275

LOCAȚIA
WalesEvenimentul are loc în Urdd Glan Llyn, Țara Galilor, Marea Britanie, într-un centru rezidențial foarte frumos, oferind numeroase activități de interior și în aer liber. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul International Manchester. Participanții vor fi preluați de la cu autobuzul de la aeroport, fie înainte de prânz sau sau în jurul orei 18 asa ca va rugam să căutați biletele de avion în consecință. Dacă zburați la Londra (în cazul în care zborurile spre Londra sunt mai ieftine decât Manchester), puteți lua, de asemenea, un antrenor ieftin până la aeroportul din Manchester. Pentru autocar puteți face rezervări pe site-ul National Express.co.UK sau megabus.com. Drumul de la Londra la Manchester va dura aproximativ 5 ore. Pentru întoarcerea la Manchester vor fi tot două curse, una dimineața și una după-amiaza. În funcție de orarul zborurilor s-ar putea să fiți nevoiți să sosiți cu o zi mai devreme sau să plecați cu o mai târziu, dar vă rugăm să aveți în vedere că pentru aceste zile suplimentare nu se decontează cazarea și masa.

Deasemenea în costurile totale de transport vă rugăm să introduceți suma de  £20 (aprox. €25) reprezentând contravaloarea transportului Manchester – Urdd Glan Llyn – Manchester.

CE URMEAZĂ:
Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă rugăm să completați formularul de aplicare, pe care-l găsiți accesând link-ul: http://www.act-global.org/application-form-uk-training/, înainte de 6 octombrie. Rezultatele selecției finale vor fi comunicate în data de 14 octombrie 2014. În cazul în care sunteți selectat, aveți o săptămână pentru a cumpăra biletul de avion și eventual autobuz, ale căror copii scanate te rugăm să le trimiți pe adresa vi@act-global.org pentru a confirma participarea.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la adresa: office@babilontravel.net

Articole pe aceiași temă:

Empowering Young Disabled People to Take Action in Europe – Final de Proiect

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.