Gabi/ aprilie 11, 2018/ employABLE, Erasmus+, Proiecte/ 0 comments

   

 

COMUNICAT DE PRESĂ
Cluj-Napoca, 11.04.2018

Asociația Babilon Travel anunță începerea primei întâlniri din cadrul proiectului

employABLE

Proiect finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene
11 – 18 aprilie 2018 – Cluj-Napoca, România

Asociația Babilon Travel începe prima activitatea a proiectului employABLE, o întâlnire a 51 de tineri, cu (20) si fără (31) dizabilități, din cinci țări europene: Irlanda, Marea Britanie, Italia, Polonia și România.

Dizabilitatea afectează în mod negativ multe domenii ale vieții oamenilor, inclusând accesul la transportul public, echipamente, educație, sport și  piața forței de muncă. Statisticile arată că bunăstarea psihosocială este esențială pentru dezvoltarea stimei de sine și dezvoltarea competențelor în educație și ocuparea forței de muncă. Experiența vastă a partenerilor din proiect în utilizarea sportului și a activităților de exterior oferă contextul pentru folosirea artelor marțiale în vederea asigurării bunăstării psihosociale pentru a antrena și a impulsiona persoanele cu dizabilități să devină active. De-a lungul celor doi ani de proiect, participanții vor învăța într-un mod experiențial și într-un context non-formal, toate competențele necesare pentru a crea, organiza și implementa un Festival de Arte Marțiale pentru tineri, inclusiv pentru cei cu dizabilități, ce se va desfășura la Dublin î anul 2019. Proiectul își propune să antreneze participanții tineri cu dizabilități, oferindu-le un sentiment mai puternic de apartenență la comunitatea locală și internațională. Contextul și obiectivele abordează subiecte de incluziune, mobilitate, tehnologie, comunicare, instrumente IT, social media, leadership și coaching. employABLE este deci o colaborare europeană cu parteneri care lucrează cu tineri cu dizabilități și utilizează activități sportive și în aer liber ca instrumente de incluziune. În cadrul schimbului de tineri desfășurat la Cluj-Napoca, la Hotel Onix (str. Septimiu Albini 12) se va iniția procesul de planificare și organizare a Festivalului de Arte Marțiale cu caracter inclusiv, ce se va desfășura în 2019 la Dublin.

Proiectul va continua cu schimburi de tineri în fiecare țară participantă, ultimul schimb fiind la Dublin, unde se va desfășura Festivalul de Arte Marțiale.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0722634027, e-mail office@babilontravel.net.

Articole pe aceiași temă:

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.