Gabi/ septembrie 25, 2018/ Comunicate de presă, Local, Primăria Cluj, Proiecte, Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători/ 0 comments

                       

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Cluj-Napoca, 24.09.2018

Asociația Babilon Travel anunță încheierea proiectului

Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători

Proiect finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca

15 aprilie -30 septembrie 2018

Asociația Babilon Travel încheie la 30 septembrie 2018 proiectul internațional Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători, finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și coordonat de Asociația Babilon Travel, în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și Asociația Nevăzătorilor din Polonia. Proiectul continuă proiectului Erasmus+ Empowering Young Visually Impaired to Stand-Up for Inclusive Policy Reforms (EMVISION), finalizat în ianuarie 2018 de Asociația Babilon Travel.

Dizabilitatea afectează în mod negativ multe domenii ale vieții oamenilor, incluzând accesul la transportul public, echipamente, educație, sport și  piața forței de muncă. Statisticile arată că bunăstarea psihosocială este esențială pentru dezvoltarea stimei de sine și dezvoltarea competențelor în educație și ocuparea forței de muncă. În acest context, proiectul și-a propus să realizeze un studiu cu privire la variantele practice, fiabile și eficiente de accesibilizare a mijloacelor locale de transport în comun pentru nevăzători în municipiul Cluj-Napoca, ceea ce va avea ca rezultat direct creșterea mobilității nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, ca o premisă importantă a incluziunii sociale, a inserției pe piața forței de muncă și a creșterii inițiativelor antreprenoriale ale acestora. Urmare a unei vizite de studiu la Varșovia, în perioada 15-18 mai 2018, unde există deja pași importanți în accesibilizarea mijloacelor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilități, prezentul proiect se finalizează cu un studiu al variantelor posibile de accesibilizare, al avantajelor și dezavantajelor acestora. Acest studiu va fi înaintat Primăriei și Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Bastionul Croitorilor în data de 25 septembrie, ora 12:00. Studiul este însoțit și de o aplicație pentru telefoanele mobile, ce se poate descărca de pe Google Play și care permite nevăzătorilor să identifice numărul și poziția mijloacelor de transport în comun ce sosesc în stație.  Evenimentul se va încheia cu o conferință de presă, la care vă așteptăm cu mult drag.Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0722634027 sau e-mail office@babilontravel.net.

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.