Gabi/ noiembrie 26, 2014/ Comunicate de presă, Local, Primăria Cluj, Proiecte, Terra Mirabilis/ 1 comments


Asociația Babilon TravelAsociația Babilon Travel a finalizat proiectul
Terra Mirabilis Traseu Turistic Clujean pentru Nevăzători
Cluj-Napoca, 24 noiembrie 2014

Descarcă comunicatul de presă în format MS Word

Asociația Babilon Travel a încheiat proiectul Terra Mirabilis, proiect local ce și-a propus crearea unui traseu turistic pentru persoane nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, în centrul istoric al Clujului.

Proiectul a debutat la 2 aprilie 2014, odată cu semnarea contractului de finanțare încheiat cu Primăria Cluj-Napoca și se încheie la 30 noiembrie a.c. Terra Mirabilis este conceput de Asociația Babilon Travel împreună cu un grup informal, compus din 4 tineri entuziaști, printre care un tânăr nevăzător și unul cu oportunități sociale reduse.

Beneficiarii proiectului sunt tineri (sau mai puțin tineri) nevăzători sau cu dizabilități de vedere, din țară și străinătate, care doresc să viziteze municipiul Cluj-Napoca și să cunoască aspectele istorice, multiculturale și multietnice ale acestuia.

În vederea realizării traseului turistic, adaptat nevoilor nevăzătorilor, proiectul Terra Mirabilis a realizat suportul material menit să documenteze acest traseu și a calificat voluntari, în număr de opt, capabili să însoțească în siguranță persoanele sau grupurile de nevăzători.

Suportul material este format din ghiduri turistice, hărți și materiale informative și promoționale, care permit unei persoane sau unui grup de persoane cu dizabilități de vedere, din țară sau străinătate, să parcurgă în siguranță un traseu de vizitare a Clujului, traseu care cuprinde cele mai reprezentative obiective turistice, monumente și lăcașuri de cult și care scoate în evidentă dimensiunea multiculturală și multietnică a orașului. Suportul material, în limbile română și engleză, este creat în formate potrivite persoanelor cu dizabilități de vedere, adică ghiduri audio și materiale tipărite cu caractere mari. De asemenea aceste materiale sunt disponibile și în format digital (MP3 și PDF).

Proiectul Terra Mirabilis, prin obiectivele stabilite, și-a propus să pună bazele unor viitoare schimburi naționale și internaționale de tineri nevăzători sau cu dizabilități de vedere și să sprijine acțiunile programului „Cluj-Napoca: Capitala Europeană a Tineretului 2015” și de asemenea proiectul „Cluj-Napoca: Capitala Culturală Europeană 2021”.

Odată cu finalizarea proiectului au fost atinse următoarele obiective: formarea și pregătirea grupei de voluntari, identificarea și documentarea traseului turistic și a monumentelor ce-l compun, tipărirea ghidurilor turistice și a materialelor de promovare și testarea traseul cu un grup de tineri cu dizabilități de vedere.

Festivitatea de închidere a proiectului va avea loc în data de 27 noiembrie, ora 16:30, la Turnul Croitorilor și va debuta cu o conferință de presă, la care vă invităm cu mare drag.

Proiectul Terra Mirabilis este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca.

Parteneri: Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Asociatia Nevăzătorilor din România Filiala Cluj, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Sponsor: Class Shoe România.

Informații suplimentare găsiți pe pagina Terra Mirabilis sau ne puteți contacta la office@babilontravel.net. Persoană de contact: Gabi Nagy.

Logo Finantare

Articole pe aceiași temă:

Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Tineri cu Deficiențe de Vedere

Comunicat de Presă (21.07.2014)

Proiectul Terra Mirabilis în Imagini

Proiectul Terra Mirabilis în Presa Scrisă și Audio-Vizuală

Proiectul Terra Mirabilis: Exploatarea Rezultatelor

Proiectul Terra Mirabilis din nou în actualitate

Evenimentul Terra Mirabilis la Cluj, reflectat în audio-vizual

 

Share this Post

1 Comment

  1. Pingback: Proiectul Terra Mirabilis în Presa Scrisă și Audiovizuală | Asociația Babilon Travel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.