Gabi/ iunie 12, 2018/ Comunicate de presă, Internațional, Proiecte, Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători/ 0 comments

                     

 

Asociația Babilon Travel anunță demararea proiectului

Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători

Proiect finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca

15 aprilie -30 septembrie 2018

Asociația Babilon Travel a demarat la 15 aprilie 2018 proiectul internațional Studiu Privind Accesibilizarea Mijloacelor de Transport în Comun pentru Nevăzători, finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și coordonat de Asociația Babilon Travel, în parteneriat cu Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca și Asociația Nevăzătorilor din Polonia. Proiectul este o consecință directă a proiectului Erasmus+ Empowering Young Visually Impaired to Stand-Up for Inclusive Policy Reforms (EMVISION), finalizat în ianuarie 2018.

Dizabilitatea afectează în mod negativ multe domenii ale vieții oamenilor, incluzând accesul la transportul public, echipamente, educație, sport și  piața forței de muncă. Statisticile arată că bunăstarea psihosocială este esențială pentru dezvoltarea stimei de sine și dezvoltarea competențelor în educație și ocuparea forței de muncă. În acest context, proiectul își propune să realizeze un studiu cu privire la variantele practice, fiabile și eficiente de accesibilizare a mijloacelor locale de transport în comun pentru nevăzători în municipiul Cluj-Napoca, ceea ce va avea ca rezultat direct creșterea mobilității nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, ca o premisă importantă a incluziunii sociale, a inserției pe piața forței de muncă și a creșterii inițiativelor antreprenoriale ale acestora. Proiectul își propune realizarea unei vizite de studiu la Varșovia, în perioada 15-18 mai 2018, unde există deja un proiect în derulare, ce se va încheia în acest an, privind accesibilizarea mijloacelor de transport în comun pentru nevăzători. Pornind de la informațiile obținute în urma vizitei la Varșovia, vom realiza un studiu al variantelor posibile de accesibilizare, al avantajelor și dezavantajelor acestora, urmând ca în final să înaintăm Primăriei și Companiei de Transport Public Cluj-Napoca cele mai potrivite propuneri de soluții, incluzând aici aplicații pentru telefoane mobile și Bluetooth beacon-uri montate pe mijloacele de transport în comun.Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0722634027 sau e-mail office@babilontravel.net.

Articole pe aceiași temă:

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.