Gabi/ iulie 28, 2018/ Building Skills Through Inclusion, Comunicate de presă, Erasmus+, Proiecte/ 0 comments

COMUNICAT DE PRESĂ

             

                           

Asociația Babilon Travel anunță demararea proiectului

BUILDING SKILLS THROUGH INCLUSION

Proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Tineret
1 iulie 2018 – 30 iunie 2019

Asociația Babilon Travel, în parteneriat cu AzBuki Serbia, Projekte Vullnetare Nderkombetare Albania, Autonomia e Descoberta CRL Portugalia și Infinit Kosovo, demarează proiectul internațional Building Skills Through Inclusion, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+ Tineret.

Scopul proiectului este de a promova și de a încuraja incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități și a celor cu oportunități reduse, prin deprinderea unui stil de viață independent și sănătos și a unor competențe esențiale pentru inserția pe piața forței de muncă și de a dezvolta spiritul antreprenorial.

Pentru a-și atinge scopul, proiectul are în vedere trei activități principale:

  1. Un seminar ce va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 26 august – 1 septembrie 2018 și care va reuni un număr de 21 de lucrători de tineret, cu și fără dizabilități, din cele 5 țări partenere. Obiectivul principal al acestui seminar este crearea unei rețele internaționale de organizații de tineret cu experiență în domeniul incluziunii sociale;
  2. Un curs de formare pe tema incluziunii sociale, ce se va desfășura la Durres, în Albania, în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2018, care va reuni 27 de lucrători de tineret, formatori și facilitatori, cu și fără dizabilități, din aceleași țări partenere;
  3. Un schimb de tineri, ce se va organiza la Cluj-Napoca, în perioada 24-30 martie 2019, la care vor lua parte 30 de tineri cu și fără dizabilități, unii dintre ei cu oportunități reduse, și 5 lucrători de tineret, care au participat și la cursul din Albania și care vor avea ocazia de a pune în practică cele învățate acolo.

Proiectul se va finaliza cu elaborarea unui manual de exerciții și bune practici dedicat activităților de incluziune socială a tinerilor cu și fără dizabilități.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0722634027 sau e-mail office@babilontravel.net. Persoană de contact: Gabriel Nagy.

Articole pe aceiași temă:

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.