Gabi/ noiembrie 21, 2016/ Comunicate de presă, DEI București, Descoperim Europa Împreună, Programe/ 0 comments

COMUNICAT DE PRESĂ

Cluj-Napoca, 21 noiembrie 2016

Logo.jpg

Asociația Babilon Travel finalizează proiectul

DESCOPERIM EUROPA ÎMPREUNĂ – BUCUREȘTI

Asociația Babilon Travel încheie proiectul DEI – București, proiect ce se înscrie în programul internațional Descoperim Europa Împreună (DEI) și se desfășoară între 1 octombrie – 30 noiembrie 2016.

Programul DEI este un rezultat direct al proiectului internațional Value the Difference, coordonat de Asociația Babilon Travel și finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Scopul acestui program este să creeze punțile necesare între tinerii cu și fără deficiențe de vedere, din țară și străinătate, astfel încât aceștia să se cunoască mai bine, să exploreze împreună lumile în care trăiește fiecare, să învețe să desfășoare activități împreună și să desființeze barierele dintre ei, bariere ridicate de multe ori de ignoranță, necunoaștere, teamă sau chiar de comunitatea în care conviețuiesc.

În vederea realizării scopului propus programul va implementa mai multe proiecte, fiecare având ca activitate principală descoperirea unei capitale europene de către un grup mixt de 18 tineri cu și fără deficiențe de vedere/nevăzători.

Toate activitățile circumscrise programului DEI se vor desfășura într-un context de învățare non-formală, folosind intens activități de exterior ca instrumente de incluziune socială. Deasemenea programul va face apel pe scară largă la elemente de învățare interculturală și prin obiectivele propuse va dezvolta în rândul participanților spiritul cetățeniei active și europene. Toate activitățile vor fi adaptate nevoilor comune ale tinerilor cu și fără deficiențe de vedere.

Primul proiect din cadrul programului DEI își propune formarea unui grup mixt de 18 tineri cu și fără deficiențe de vedere/nevăzători, din clasele 9-12 ale Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca (LSDV) și ale Liceul Onisifor Ghibu (LOG), care să desfășoare împreună diverse activități, cea principală fiind descoperirea timp de trei zile a capitalei României, Bucureștiul și a Castelului Peleș din Sinaia.

Echipa de proiect: Gabriel Nagy, prof. Carmen Trașcă, prof. Lavinia Mateuț, prof. Maria Mosora, Laura Manache.

Parteneri: Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Cluj-Napoca, Asociația Coralia Florești.

Sponsori: Class Shoe, Luxor Residence Florești, Asociația Coralia Florești, CMI Tudorancea Valer, PF Ghițea Călin, HaiHui Travel.

Informații suplimentare găsiți pe babilontravel.ro și valuethedifference.eu sau ne puteți contacta la tel. 0722634027, e-mail office@babilontravel.net. Persoană de contact: Gabi Nagy.

Conferința de presă va avea loc in 24 noiembrie începând cu ora 16:30 în Sala Mare (etaj 1) a Primăriei Cluj-Napoca de pe Calea Moților
Vă așteptăm cu drag!

DEI București: Clipul oficial de prezentare:

DEI București: Album Foto

Articole pe aceeași temă:

Descoperim Europa Împreună

DEI Budapesta

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.