Gabi/ octombrie 31, 2015/ Comunicate de presă, Value the Difference/ 3 comments

COMUNICAT DE PRESĂ
Cluj-Napoca, 27 octombrie 2015

Project Logo 1
Asociația Babilon Travel a demarat prima etapă a proiectului internațional
Value the Difference
finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene

Asociația Babilon Travel a demarat prima parte a proiectului Value the Difference, proiect internațional ce își propune o mai bună integrare a tinerilor cu dizabilități de vedere/nevăzători, în comunitate, atât pe plan local cât și în context internațional, folosind activități sportive și de exterior, adaptate nevoilor acestora.

Value the Difference este un proiect cu două activități principale: un curs/training care se adresează lucrătorilor de tineret, educatorilor și voluntarilor care desfășoară activități cu tineri cu dizabilități de vedere și un schimb de tineri care va pune în practică competențele și abilitățile dobândite de-a lungul cursului/trainingului. Proiectul continuă în mod firesc două proiecte locale: Terra Mirabilis – Trasee Turistice pentru Tineri cu Dizabilități de Vedere (2014) și Terra Cognita – Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor (2015), proiecte finanțate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Prima activitate – cursul, se va desfășura în principal la Cluj-Napoca, venind în sprijinul programului Cluj-Napoca: Capitala Europeană a Tineretului 2015, în perioada 3-11 noiembrie 2015 și va reuni 24 de participanți, cu vârsta de peste 21 de ani, din 5 țări europene: Belgia, Grecia, Italia, Polonia și România. Trainingul se va desfășura la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și se va finaliza cu 3 zile de activități în aer liber, efectuate la Băișoara și Valea Ierii.

Pe parcursul trainingului, participanții vor explora o serie de aspecte pozitive ale implicării tinerilor cu dizabilități în activități sportive și în aer liber, aplicând metode ale educației non-formale. Printre rezultatele așteptate ale acestor tipuri de activități se numără: o mai buna integrare a tinerilor cu dizabilități în comunitatea locală; transformarea acestor tineri în cetățeni activi ai Uniunii Europene; dobândirea unui stil de viață sănătos.

Doi participanți la training sunt nevăzători, iar alți cinci sunt cu deficiențe de vedere.

A doua activitate – schimbul de tineri, va avea loc în Polonia, în Munții Tatra, în apropiere de orașul Zakopane, în perioada 16-23 ianuarie 2016, cu un număr de 40 de participanți – tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, provenind din aceleași 5 țări europene. 12 participanți vor fi nevăzători sau cu deficiențe de vedere.

10 participanți la trainingul din Cluj vor lua parte și la schimbul de tineri din Polonia și vor avea astfel posibilitatea să pună în practică cunoștințele, competențele și experiența dobândite pe parcursul trainingului.

Parteneri: Youth of Europe Polonia, VIEWS International Belgia, Social Care Network Grecia, Mine Vaganti NGO Italia, Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca.

Informații suplimentare găsiți pe site-ul nostru babilontravel.ro sau ne puteți contacta la tel. 0722634027, e-mail office@babilontravel.net. Persoană de contact: Gabi Nagy.

Conferința de presă va avea loc in
5 noiembrie începând cu ora 12:00
la Bastionul Croitorilor

Articole pr aceiași temă:

Value the Difference: Activități Accesibile Tinerilor cu Deficiențe de Vedere

Comunicat de Presă (15.01.2016)

Value the Difference reflectat în media locală, națională și internațională

Terra Cognita: Centrul Istoric al Clujului Accesibil Nevăzătorilor

Terra Mirabilis: Trasee Turistice pentru Persoane cu Dizabilități de Vedere

 

Share this Post

3 Comments

  1. Pingback: Value The Difference | Asociația Babilon Travel

  2. Pingback: Proiectul Value The Difference Partea A 2-a | Asociația Babilon Travel

  3. Pingback: Value The Difference Reflectat în Media Locală, Națională și Internațională | Asociația Babilon Travel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.